Mus

Mus

Ring på: 41 14 14 34

Mus kan være til gene i vores hjem ved at de hærger og ødelægger materialer, mad og hvad vi ellers gerne vil have for os selv. De er meget nysgerrige af natur, og undersøger grundigt deres omgivelser. I løbet af efteråret og vinteren, trænger de ind i varmen i vores huse, og vi opdager dem ved lyde fra lofter eller under køkkenskabene eller fra væggene. Det kan være de første tegn på, at der er kommet mus ind i huset. Derfra går det løs der, hvor de ellers finder spændende sager.

Husmusen

Husmusen er grå/mørkegrå med lys underside, den bliver op til 9 cm lang + hale. Husmusen holder til i de grønne områder i sommerhalvåret, men i efteråret søger de mod vores varme huse og bygninger, hvor de gerne vil overvintre. Husmus kan få op til 6 kuld om året og hvert kuld kan bestå af op til 8 unger.

Halsbåndsmusen

Halsbåndmusen har som navnet angiver et brunligt bånd rundt om sig mellem de store ører og forbenene. Den er lidt større end husmusen, da den bliver op til 12 cm + en lidt længere tynd hale. Dens farve er mørkebrun på oversiden, og undersiden er hvid. De fleste halsbåndmus bliver ude hele året, og vil også kun yngle ude i de fri. Hvis vinteren bliver for streng kan de godt søge indendørs, men vil søge ud i den fri natur i starten af foråret.